Home » Radio

De CIM Radiostudies

Het CIM voert twee radiostudies uit:

  • RAM studie (Radio Audience Measurement) is een currency studie die gebaseerd is op verklaarde gegevens en radioluisteren meet ongeacht de bron (FM, DAB, online, …).
  • Radio Stream Monitor studie die volledig focust op online radio.

 

CIM RAM studie

Vanaf 2018 zal het CIM zes keer per jaar luistercijfers van de radio’s in België publiceren. Elke publicatie zal gebaseerd zijn op de laatste vier gemeten maanden, namelijk ongeveer 8.000 mensen die uitgenodigd worden om gedurende 7 dagen een luisterdagboek in te vullen. Ze geven per kwartier aan naar welke radio’s ze geluisterd hebben.

De rekrutering van de deelnemers wordt uitgevoerd volgens een gemengde methode: ofwel via een face-to-face interview aan huis (+/- 70% van de steekproef), ofwel via de online panel van Gfk (+/- 30% van de steekproef).

Deze studie wordt uitgevoerd door Gfk Belgium.

 

CIM Radio Stream Monitor

De nieuwe CIM Radio Stream Monitor volgt de verspreiding van online radio’s, op alle streamingsplatformen in eigen land én in de rest van de wereld. Deze studie meet het trafiekvolume en dus niet de luisteraars en hun profiel.

Deze studie is gebaseerd op een analyse van logfiles van de servers van de online radio’s door NeuroMedia, de Belgische streaming specialist.

Agenda

Nieuws en innovatie