Skip to main content

“Alles wordt digitaal”, hoor je wel eens zeggen. Dat lijkt inderdaad zo met het rijke aanbod aan video’s, sites, apps en podcasts op elk moment en via allerlei schermen. Maar hoe zit dat nu echt? Welke media combineren een offline en online aanbod? Wie trekt volledig de digitale kaart?

Surfers bezoeken websites en apps, om artikels te lezen, video’s te bekijken of radio en podcasts te luisteren. Dat doen ze op hun smartphone, tablet, computer of zelfs op hun tv-toestel. Maar wie doet wat? Is digitaal de vervanging van het klassieke aanbod, of is het net een goede aanvulling? Om die vragen te kunnen beantwoorden, meet Gemius voor het CIM de trafiek en het bereik van digitale media.

1. Trafiek

Hoeveel keer wordt een site, een app, een video- of een audioplayer gebruikt? Hoeveel pagina’s worden er bezocht? Hoelang duurt een bezoek?

Media die deelnemen aan de CIM Internet studie, plaatsen een Gemius script op hun site, app of player. Ze vragen aan elke bezoeker toestemming om zijn gegevens anoniem te kunnen gebruiken. Zo wordt elk bezoek gemeten, vanuit elke uithoek van de wereld. Dat doet het CIM voor Belgische en voor Luxemburgse media.

2. Bereik

De trafiekmeting is anoniem. Om te weten wie de gebruikers zijn (geslacht, leeftijd, provincie…), gebruikt Gemius een groot panel van Belgische surfers die allemaal een pop-up vragenlijstje hebben beantwoord en toelating hebben gegeven om die gegevens te gebruiken.

De trafiek- en bereiksstudie geven samen, voor elke site, app en player, een goed beeld van het aantal bezoekers vanuit België, hun profiel en hun surfgedrag.

Resultaten

BELGIE

Klik op de afbeelding hieronder om toegang te krijgen tot de belangrijkste trafiekresultaten voor België, van maart 2020 tot gisteren (dagelijks beschikbaar vanaf 12.30 uur).

Interface Gemius 2022_short

Om technische redenen worden de resultaten van de Immovlan-site van 19 april tot 9 november 2021 niet weergegeven in de openbare resultaten (offline). Log in op uw eGemius-account (voor de intekenaars van de studie) of raadpleeg dit bestand om toegang te krijgen tot de ontbrekende resultaten.


Intekenaars van de studie krijgen met hun paswoord toegang tot een meer uitgebreide versie van deze resultaten (inloggen op  https://e.gemius.com/login). Of ze kunnen de mediaplanning tool GfK Probe gebruiken.


LUXEMBURG

De resultaten voor Luxemburg worden gepubliceerd in de vorm van dagrapporten (elke dag vanaf 12u30 beschikbaar). Intekenaars hebben toegang tot een meer gedetailleerde versie van dagrapporten, en ook week- en maandrapporten.