Golden Standard 2020

donderdag, februari 6, 2020 (All day)

Het CIM publiceert zijn Golden Standard 2020

Vanaf vandaag stelt het CIM opnieuw de Golden Standard ter beschikking op zijn site.

De Golden Standard is een beschrijving van de sociodemografische structuur van de Belgische populatie die één keer per jaar geüpdatet wordt. Hij dient als referentie voor alle CIM-studies maar is voor iedereen vrij toegankelijk, bijv. om het steekproefkader voor een marktonderzoek op te stellen, om de representativiteit van een studie te beoordelen of gewoon om in rond te neuzen...

Vroeger was de Golden Standard gebaseerd op de CIM Persstudie (n = 10.000). Vanaf 2020 is de methodologie grondig veranderd. De Golden Standard is nu een onderdeel van de Virtuele Populatie van het CIM. Die Virtuele Populatie is in feite een grote database met evenveel lijnen als er bewoners zijn in België. Voor elk van die bewoners worden een aantal persoonlijke en gezinskarakteristieken gemodelleerd op basis van de meest gedetailleerde statistieken die de overheid ter beschikking stelt én op basis van de gecombineerde data uit de Persstudie, Radiostudie en de Establishment Survey (n = 40.000).

Met deze Golden Standard deelt het CIM een tool die het in eigen beheer ontwikkeld en gepubliceerd heeft met zijn leden, met de onderzoeksinstituten en met iedereen die prijs stelt op betrouwbare geïntegreerde statistieken over de Belgische bevolking.