Centrum voor Informatie over de Media
Centre d'Information sur les Médias

Onderzoek

1. Wat moet ik doen om deel te nemen aan CIM Metriprofil?
2. Kan ik de weergave van de vragenlijst op voorhand testen?
3. Vorige keer was de weergave van de vragenlijst perfect, nu niet meer. Hoe kan dat?
4. Wanneer is de volgende onderzoeksgolf van CIM Metriprofil?

 


1. Wat moet ik doen om deel te nemen aan MetriProfil?

Het belangrijkste is dat u de meest recente CIM Metriweb bestanden geïnstalleerd heeft volgens de instructies van het CIM. Dan doet u automatisch mee. Het enige wat u zelf moet doen, is voor de start van een nieuwe onderzoeksgolf nakijken of de uitnodiging en de vragenlijst correct gepresenteerd worden op uw site. Dat kan door de simulatie uit te voeren die u terugvindt in de sectie “Vragenlijst”.
  

2. Kan ik de weergave van de vragenlijst op voorhand testen?

Dat kan. Méér nog: dat is de bedoeling (zie vraag 1). U doet dit door de simulatie uit te voeren die u terugvindt in de sectie "Vragenlijst".
  

3. Vorige keer was de weergave van de vragenlijst perfect, nu niet meer. Hoe kan dat?

Tja, ofwel heeft het CIM iets veranderd, ofwel is uw site veranderd.

  •     Af en toe wordt het CIM Metriweb systeem geüpdate en moet er een nieuwe release van de MetriWeb bestanden geïnstalleerd worden. Als u dat niet gedaan heeft, is het mogelijk dat CIM Metriprofil niet correct weergegeven wordt (zelfs als u geen problemen ondervindt met uw MetriWebcijfers).
  •     Webmasters hebben de goede gewoonte om de look & feel van hun site af en toe te vernieuwen en te verbeteren. Check of bij de laatste update de grafische parameters niet dusdanig gewijzigd zijn dat ze interfereren met MetriProfil.
      

4. Wanneer is de volgende onderzoeksgolf van CIM Metriprofil?

Er zijn vier onderzoeksgolven in de loop van een jaar. De exacte datum wordt pas bekend gemaakt op de laatste woensdag vóór de maandag waarop het onderzoek begint (om beïnvloeding van het onderzoek te vermijden). Alle deelnemende sites krijgen dan een e-mail gericht aan de gebruikelijke contactpersoon voor CIM Metriweb. Daarin wordt gevraagd om zeker nog eens op voorhand te verifiëren of de uitnodiging en de vragenlijst correct gepresenteerd worden op uw site. Dat kan door de Simulatie uit te voeren die u terugvindt in de sectie "Vragenlijst".
 

Top [1]